måndag 18 september 2017

Äkta armeringsmatta

Varp: armeringsnät
Inslag: träribbor 4 mm tunna, 84 cm långa.
Längd: 18,8 m
Höjd: 20 cm ner i marken, 40 cm som kant på upphöjd rabatt.
Tidsåtgång: 2 dagar
Jord: Mycket...
Resultat: Mycket nöjd!

Hela rabatten är 6 meter lång, bredden varierar mellan 1,7 till 2,5 m. Höjden på bädden är till störste delen 20 cm, högsta punkten har jag inte mätt (än).
En hel del har planterats. Börjat med stommen av buskar och mindre träd. Lagt till ett par pioner. Dessutom några perenner. I inre böjen kommer i vår att blomma 100 triumftulpaner. Är vädret dåligt så går det bra att sitta inne i växthuset och se på härligheten!

/Anette


7 kommentarer:

 1. Å såå snyggt.Vilken vacker kant det där blev.Har en känsla att den kommer kopieras i många trädgårdar.Jag ska tipsa dottern om den.
  Ha en skön dag.

  SvaraRadera
 2. Superfint! Den kommer att smälta in fint när träet grånar. Armeringsmatta är verkligen ett användbart material i trädgården!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Förstår att du är nöjd. det blev väldigt snyggt och praktiskt.
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Mycket imponerad! Jag är så svag för mjuka organiska former som får välla ut och armeringsnätet jättefint som kant. Måste vara ett makalöst arbete att fläta med så kort remsor och mycket svårare än när man bara har pinnar och öppet upptill. Hoppas nu det håller riktigt länge.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Fantastisk fint. Verkligen insprirerande. Vill också försöka men kan inte finna dessa tunna träribbor på 4 mm någonstans. Kan man få tips, jag bor i Skåne.
  Tack på förhand.
  Unn

  SvaraRadera
 6. Hej Unn!
  Roligt att du uppskattar metoden. Vi har sågat ribborna själva på ben bordssåg. Använt tryckimpregnerat virke 120 x 28 mm, kapade i längder av 84 cm. Då räcker de till 4 rutor. Snyggast att skarva på insidan.
  Lycka till
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för snabbt svar! Ska försöka.

   Radera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!