söndag 2 juli 2017

Pionsommarmorgon

Vackert ord, eller hur? Något att drömma om när det är minusgrader och snön yr kring knuten och det behöver skottas...
Visst är det skönt med sol, men det är lite svårt få till det där med bilder tagna i sol. Det är lite knepigt att hinna med allt nu. Nya växter blommar och jag försöker ta mig tid att se dem alla.
Morgonbestyren med att öppna i växthuset och vattning får ta den tid det tar. Det är fotografering som jag avstått ifrån.

Frodigt i pionlisten. 'Shirley Temple', 'Nymph', 'Inspector Lavergne' och 'Couronne d´Or'. Kantnepeta 'Walker´s Low vräker ut sig. Rosen längst fram har börjat slå ut sina vackra blommor 'L Éveque'.

Styvklematis och det som borde varit en enkelblommande 'Jan van der Leeuwen' men det är absolut något annat.

Trogna 'Sarah Bernhardt', Iris 'Silver Edge' och klassiska 'Duchesse de Nemours'

Favoriten trebladsspira med superba 'Edulis Superba', med utblommade svavelpionen som granne. Utdömda magnolian 'Susan' grönskar åter och en fin knopp är långt gången.

Vacker som en solnedgång är 'Coral Charm' Visar många ansikten när färgen bleknar.

Efter veckor av krångel med Bring som mellanhand har ersättningsplantorna kommit. Rena rama turen att jag plötsligt fick se en man med paketet.
Ingen förhandsinformation via leveranslänken (fortfarande två dygn senare ser det likadant ut), inget varsel via sms eller telefonsamtal?! Jag tycker Bring har skrämmande dåliga rutiner.
Nåja, de här nya plantorna lever(!) och ser så fina ut. Tacksam mot Odla som fixat med reklamationen.

I veckan besökte jag trädgårdsvännen med en fantastisk trädgård en mil söderut. Suck, så mycket läckert där finns. Vilken förmån att få se vad han åstadkommer.
Åkte därifrån med flera urläckra plantor bland annat kvick-kobrakalla och en orkidé 'Emil'. De gick före allt annat i min plantkö.

I helgen väntas sista hittills inbokade trädgårdsgänget. De kommer att få se mer än 140 olika perenner i blom, cirka 20 olika pioner, 5 klematis och väl över 25 rosor. Det ökar för varje dag.

Ha en skön början på juli alla! Särskilt till mamma som fyllde år igår.
/Anette

7 kommentarer:

 1. Ja visst är det svårt med fotandet i sol - även för vana proffs. Kanske är det bra att vi som inte livnär oss på fina bilder kan ta så härliga solskensblombilder, som du har gjort. Jag upplever mycket glädje i dina bilder och vilka fantastiska pioner du har.
  Dessa bilder kommer att göra dig glad i vinter när du skottar och snön yr :-))!

  SvaraRadera
 2. Förlåt! Glömde: Ha en fin vecka och må prima bland allt fint i din trädgård.

  /Anja

  SvaraRadera
 3. Ja det är allt tur att vi har våra bilder att gotta oss med när vintern kommer.Så vackra Pioner du har.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 4. Mycket vackert som blommar i din trädgård. Pionerna är helt underbara. Här är pionsäsongen över, bara Sarah B blommar fortfarande. Ha det bra.

  SvaraRadera
 5. Det gäller att fota under blomningssäsongen för att ta fram under den mörka vintern och längta till en annan sommar.Vilka fina trädgårdsbilder med underbart vackra blommor.Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Ljuvliga pionbilder, här har det antingen regnat eller blåst halv storm så många pioner har blommat över lite för snabbt :( En del har dock inte slagit ut ännu så jag hoppas att få njuta av några till :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Jag hinner heller inte fota så mycket nu. Oj så mycket fint som blommar. Rosorna har precis börjat här.
  Kram

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!