måndag 31 juli 2017

Pioner in i augusti

Tre pioner blommar än. Bland annat 'Mother´s Choice' (blomstart vecka 27) och 'Bowl of Beauty' som även den är inne på sin femte vecka. Ok att blommorna inte är fullt så stora som de första var men de duger gott!

Nästan alla mina sommarvivor är gula, en enda är åt det orangea hållet. Variegerad drakmynta som granne.

Vanlig luktärt? Nix. Men den växer högre än luktärterna intill. Det här är spanskvial, Lathyrus tingitanus. En som jag kommer att samla fröna från, för här är den odlingsvärd.

Sommaren började med en treveckors förkylning. Sedan blev det makens (o-)tur och nu är det jag igen.
Jobbigt att behöva ta det lugnt när gräset behöver klippas, när jordgubbslandet behöver rensas upp och gödslas efter skörden och inte minst när vi gör vad vi kan men de nyanlända byggbitarna till växthuset. Det blir korta arbetspass följda av långa vilopauser.

Hoppas ni klarar er från förkylningar eller annat elände. Ha ett skönt slut på juli månad alla!
/Anette

6 kommentarer:

 1. Det var värst så länge pionerna blommar hos dig!
  Visst är det jobbigt med sommarförkylningar. 2012 hade jag två lunginflammationer på sommaren - och på det året allt som allt 5! Inte klokt! Med jävulusisk hosta - alltså inte Hosta ;-)
  I år har viveblomningen varit usel hos mig. Märkligt , men jag har märkt att vissa år uteblir blomning av någon för att komma kanske året därpå med full styrka. Förra året hade jag t.ex. nästan obefintlig julrosblomning medan i år exploderare blomningen.
  Spanskvial är fin -hade den förr- men den trivdes liksom inte riktigt hos mig.

  Krya på dig och försök att ha det gott i alla fall!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Här har pionerna blommat över för länge sen, det blev en rätt kort period i år tycker jag. Lider med dig och din man, förkylningar är bland det värsta jag vet. Blir så in i vassen dassig. Hoppas att ni nu får vara friska :) Den där spanskvialen var verkligen vacker men jag ÄLSKAR luktärtor, att få njuta av stora doftande buketter är underbart och vialerna doftar inte va? Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Inte dåligt med pionblomning fortfarande.
  Krya på dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Peonene blomstrer tydeligvis lenger hos deg enn her... Her var det raskt ferdig. Kjedelig at dere har fått (hatt) sommerforkjølelse. Det er bare å ta tiden til hjelp :-)
  God bedring.
  Eirin

  SvaraRadera
 5. Så fina sommarvivor, härliga färger. Lycka till med växthuset och god bättring!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så fint pionerna blommar fortfarande! Här har torkan effektivt förhindrat omblomning. Bläddrade lite bakåt i din blogg och beundrade din rosengård!
  Här har vi sluppit sommarförkylning än så länge, skönt för vi har nog med muskelbristning i vaden (gubben min) och ischias (jag)...
  Krya på dig och simma lugnt!
  Laila

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!