söndag 20 november 2016

Armeringsnäten

Jag är flitig användare av armeringsnät. Både i pallkragesorlek och i stora sjok som klipps och formas såsom är önskvärt.
Lovade återkomma om de och nu är det dags!
Först bilder från pallkragelandet. Sommartid klättrar luktärt och bönor. På vintern lägger jag över näten så de vinterförvarade krukorna skyddas något, det är gjort nu men inte då bilden togs."Blå rabatten" där växterna blir rätt höga och det händer att de faller vid blåst och slagregn. Här har jag böjt nätet efter rabattens form. När det växt upp kan man knappt se näten. Sommarbilden är tagen före nätens tid och innan växterna lagt sig ner. I längden blev det för mycket jobb med pinnar och snören, därför ändrade jag taktik.


"Vinpergolan" med nät på ena sidan och i taket. Ett härligt ställe.


Böjda nät till en del rosor. Den bortre behöver en högre till sommaren.

Honungsrosen har nät som jag satt fast i ett par sparkmedar.

Aningen svårt att se, men den är hög och halvmåneformad, för både klätterros och klematis.

Stöd till småblommig klematis, det är i två våningar som är böjda över varandra. Två-tre rutor breda. Sitter fast med istuckna rostiga pinnar.

All snö är borta, blött och grått blev det igen. Jag hade hellre haft det fina vita täcket kvar. Hoppas det kommer, för snön skyddar växterna så bra.
Ha en fortsatt skön november alla!
/Anette

4 kommentarer:

 1. Gillar också armeringsnät och här får man verkligen massor av kreativa uppslag!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Är också vansinnigt förtjust i armeringsnät, kan som du skriver användas till väldigt mycket. ÄLSKAR din spaljé med sparkmedarna :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Bra idé med sparkmedarna, snyggt också. Ja armeringsmatta är mycket användbart.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Armeringsnät, en otrolig produkt som kan användas till allt möjligt, det gäller bara att ha fantasi. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!