torsdag 1 augusti 2013

Pärlor på Jungfrukusten

Resan startade med ett ministopp hos Ann-Karin, Landet Krokus. Hann be henne gratta maken sin, överlämna en planta, beundra en ros (Munstead Wood) och dryfta en aning om ett kommande gemensamt trädgårdsbesök. En minut, kanske två så for vi vidare på den lilla resan i osedda hemtrakter.

Första White Guide-måltiden blev lunch på http://www.axmarbrygga.se/.  På min tallrik: Grillad hälleflundrafilé i vispad chablissås med ristad ostronskivling toppad med deliciös Café de Paris-smörblandning och friterad persilja. 
Behöver jag skriva att det var gott?


Avslutningsvis åt vi dessert. Diset som kommit just innan vi åkte ner till Anna-Karin höll i sig resten av den dagen.


Dag två.
En tur ut på lång smal grusväg till ett fiskeläge som nu blivit slött semesterparadis. Inte utan att funderingarna gick om hur livet en gång varit där för de som var tvungna att bo där.
Våtnäs, utanför ligger Agö fyr.

Lunch på nästa White Guide-ställe.
Vädret har slagit om och blivit som vanligt denna sommar. Solen skiner över Skärså. Vi ska strax äta på Albertina, som skulle synats till vänster om den varit med i bild.

Vy från vårt bord. Bästa sommaren på länge!
På min tallrik: Pepparlax, inkokt lax, bräckt gravad lax med skärgårdssås och västerbottencreme. Till det ett glas vitt.
Vy ut mot havet, tagen vid rökeriet i Skärså.

Vägen hemåt gick vi Bollnäs där jag äntligen fick plantskolebehovet tillfredsställt. (Vi hade redan missat två pga stängt). Tredje gången gillt, öppet hos http://www.mobackes.se/.
Givetvis blev det några växter som fick följa med hem.
Bland annat ett gullbandsgräs, ett björngräs, en klematis (C. recta 'Purpurea', rea:15:-). Plus den finaste astilben på botaniska i Visby, stor, ståtlig, torktålig och sol. Astilbe chinensis 'Purpurkerze'. Syns bra på första bilden här:http://solbackenstrad.blogspot.se/2013/07/botaniska-tradgarden-i-visby.html


Välkommen hit som följare Birgitta!
Ha en skön början av augusti alla.
/Anette

2 kommentarer:

  1. Den turen skulle jag ha kunnat gjort, så länge sen jag var på Axmar brygga och Albertina. Mobackes besöker jag däremot ofta!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar trakt att vistas i! Ser hur mysigt ut som helst ju;) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!