söndag 16 oktober 2016

Klar (nästan)

Klar med:
 • det tillfälliga växthuset
 • nerplockning av krukor i pallkragar
 • inventering av det som ställts ner
Nästan klar med:
 • frösorteringen
 • tröjorna till barnbarnen

 Några bilder på höstläget:

Spirea, blåbär, havtorn, blodplommon. Alla noga utvalda just för sina höstfärger.

Lönn (självsådd), blodplommon, havtorn och grannens enorma lindar

Tre tröjor i ullgarn till de tre barnbarnen. Jag har valt olika färg åt dem.
Stickat och uppspännt. När de torkat är det montering som gäller.

Laila ville se lite mer av den långblommande vivan. Idag ser den ut så här där den ännu blommar. Astilben har blivit brun. Lungörten har fin färg än.
Har just tagit upp en kant med tegel, om de varit kvar har det bara varit smulor efter vintern. Något annat ska få fungera som kant istället. Mätt upp till ungefär åtta meter.


Ha en skön avslutning på helgen alla!
/Anette (nu med bara 50 arbetsdagar kvar)

5 kommentarer:

 1. Jag blir lite avundsjuk att du har kommit så långt med höstbestyren. Jag känner att jag har mycket kvar än. Vackra höstfärger på buskar och träd, man för njuta av allt det nu så länge det går. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 2. Det är till att ha jobbat på hör jag det är ju bara såå härligt när det versta är gjort och det bara är "finlir" kvar.Så prydligt det ser ut vid dina lådor .
  Ha en fin början på veckan
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Ok, här ligger jag i lä känner jag, har inte gjort mycket mer än att bära in några pelargoner än så länge men jag/vi får sätta fart nu i veckan :)Vilka fina tröjor du stickat :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Tack, Anette, för den fina bilden på vivan, den är verkligen en pärla, måste föröka hitta fröer till den, vill gärna ha ett jättegäng i stängselrabatten som är rätt så trist när vårläkarna gjort sitt...
  Vilka välkomponerade höstplanteringar! Full av beundran!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Känner ett litet sug i maggropen när jag läser hur mycket du gjort. Här är visserligen de flesta krukor nerpillade i kallbänk, men borde få mer sand emellan. En del borde delas, en hel del flyttas och det är fortfarande för torrt i jorden.
  Dina lådor ser så himla fina ut för att inte tal om alla färger i trädgården. Hur är armeringsmattorna mellan lådorna tänkta att fungera?
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!