söndag 17 april 2016

Fint i kanten

Gårdagen överraskade mig med två paket från nära och kära. Gissa om jag blev glad över både ett skaft och klippare med två varianter. 50 minuter klipptid sedan får jag pausa. Klippa kanter är ingen favoritsyssla, men det gör så mycket för intrycket att jag kämpat på med slöa handklippare som jag nästan fått bättre resultat av att rycka upp gräset för hand... Nu blir det skillnad! Tack till familjen!

Senaste dagarna har jag "roat" mig med att flytta på en jordhög. Att det regnade innan gjorde leran ännu lite tyngre. Är väl bra i muskelbyggande syfte. Nya platsen är grunden för ett jordgubbsland. Hittills har jag haft en pallkrage med plantor, alldeles för litet.
Lerhögen hade kommit till av urgrävning till tujahäcken. Vid avstjälpningstillfället var det varmt och nära tillhands att lägga jorden under äppelträdet, där plantorna har sin uppväxtplats.
Nu när högen är borta blev det så mycket lättare att sortera. Till exempel hittade jag en hel massa blåsippsplantor!

Vintergäcken har slutat blomma, tre generationer syns bra på bilden. Minstingarna som blommar om två år har bara två små blad. Tvååringarna en bladkrans, de blommar redan nästa år. Nu är bra tid att flytta dem. Snart vissnar de ner nämligen.
Gick runt igår och antecknade aktuell blomning. Det är dåligt jämfört med samma tid förra året. Våriris och krokus är fina, snödropparna har sett sina bästa dagar. Kejsarkronorna är snabbt på väg uppåt. Tyvärr tror jag de inte kommer att blomma. De fick inte nog med godis förra året.

Här har jag tvungen att fixa till kanten, den ska riktas om några grader, så det blir lite plantcirkus också.

Apropå godis, idag blir det skördefest. Årets första rabarberpaj!

Ha en skön söndag alla!

/Anette

3 kommentarer:

 1. Ja det är senare i år jämfört med 2015. Hoppas du blir nöjd med kantklipparen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Mycket spännande på gång ser jag. Här har tillväxten stannat av lite för det är så kallt just nu men det är kanske bra att det inte går för fort. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 3. Har också märkt att det är senare i år, men snart är allt i kapp :) Precis en sådan "klippare" fick jag av Göran för flera år sedan och oj vad allt går mycket lättare med den :) Grattis till den hjälpredan :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!