lördag 26 september 2015

Silveraxens räddare

Blå himmel och amiralfjäril är de som gör att jag känner mig så nöjd med dagens bilder. Som mest sågs fyra amiraler på plats.
Sålde nyss in silveraxen hos min trädgårdsvän tvärs över vägen. Det var klart så snart hon såg dem. Ingen tvekan alls när hon kände doften!

Har idag jobbat hårt i trädgården. Ledig dag, fint väder och hemma. Jisses så mycket jag jobbat undan, men hu så det känns i axeln.
Dragit upp mycket av sådderna i pallkragarna, blåklint, ringblommor, astrar och diverse sallat är borta. Grävt om och vinterplanterat 4 x bambu och 6 x klematis. I avvaktan för plantering på rätt plats nästa år.
Några nya buskar och träd rymdes i f.d. staketstolphålen, där jag skördade några kilo fin potatis.
Diskat fat och lite annat som varit ute. Tagit in växter till glasverandan för invänjning till inomhusliv.

Normalt brukar jag vila upp axeln i helgen, eftersom det är så jobbigt med alla (underbara) små ettåringar på jobbet. Det blir tyvärr för många lyft, men det är omöjligt att låta bli.

Tidigt i veckan var jag på läkarbesök i Uppsala. Kul få se ultraljudsbilder som visade att senor är ok, men benbiten syntes tydligt, 9,2 x 9,5 mm stor, ganska platt. Det är den som ska bort om en månad ungefär.
Sedan väntar rehabiliteringstid med nollbelastning till en början. Rätt skönt att det då inte är trädgårdssäsong.
Det blir mycket läsning, det är ett som är klart. Har några böcker i "lager", fler ska beställas från biblioteket.

Idag gratulerar vi barnens kusin Elin som fyller 30 i Paris och äldste favoritsonen som sprungit snabbt i Lidingöloppet!

/Anette

5 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att det finns fjärilar än, njuter av dom här varje dag. Lycka till med din operation då. hoppas att allt går bra
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Om man inte visste att det är höstsilverax på bilderna skulle man kunna tro att det är vår i luften. Ljuvliga blå nyanser.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Du har fångat underbara bilder av höstsilveraxet! Nu blommar det och doftar ljuvligt, förstår din grannes förtjusning :) Skönt att du snart blir opererad, du får försöka att vara rädd om dig tills dess! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vackert silverax! Vårt står för mörkt för att hinna blomma. Borde flyttas men det är ju skugga mest överallt...Skönt för dig att få axeln fixad "off season", det är svårt nog ändå med nollbelastning. Vill du ha tips på fler lästitlar? Skönt också att få gjort det som behövs i trädgården innan kylan. Det är en nästa osannolikt mild höst, i alla fall hos oss. Bara att tacka och ta emot :)

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder på vackra fjärilar. Blir så sugen på det där silveraxet...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!