lördag 2 augusti 2014

Alltid så trevligt med besökare

Tycker nog dagliljan om humlan som är på inflygning. Den här landade ok. En annan halkade och föll handlöst vid första landningsförsöket, lyckades vid försök nummer två.
I morse, som nästan alla morgnar, var jag uppe väldigt tidigt. Frukostbrickan var dukad och sittplatsen preparerad med dyna och en tunt skynke, för det var strax över +10 grader.
Då sov ännu humlor och de andra insekterna. Det var tyst i lavendeln. Så snart solen kommit högre började det surra. Samtidigt kallade gässen på sina kompisar från omkringliggande åkerlandskap. Några små streck gav sig iväg.
Jag förberedde trädgården på dagens besökare; en liten grupp från Barkens trädgårdssällskap (södra Dalarna). Ett par glimtar, mer kommer en annan dag om vad de mera såg i trädgården idag som väckte intresse.
Hemerocallis 'Red Suspender'

Blå bolltistel (gigantisk storlek) och en av alla klematisarna, 'Romantika'

Idag tänker vi särskilt mycket på Linn, vår enda svärdotter (om två veckor har vi dubbelt så många;)), hon firar sin födelsedag. Dock är det redan imorgon där hon nu är "down under", på bröllopsresa med vår yngste favoritson.
Ha en fortsatt skön lördagskväll alla!

/Anette

1 kommentar:

  1. Det är så vacker på dina bilder. Tur att alla trädgårdar lider av torkan och värmen då behöver ingen känna sig dålig på att fixa.
    Önskar dig en skön söndag
    kram Meta

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!