lördag 16 maj 2015

Fin vår trots allt

Aldrig har vårärten varit finare och blommat längre. Har höstsilverax intill sig till vänster, en katsura till höger. Det skymtar sockblomma högre upp till höger.

Med det kyliga vädret  kommer dvärgmandeln att blomma lång tid. Prunus tenella.

Nykomling att blomma är en frösådd jag tror heter luddkörsbär. Kan vara sandkörsbär, men jag tror mer på Prunus tomentosa.
Körsbärsträden har så smått börjat blomma.

Tandroten blommar än, den här växer intill glanskörsbärsträdet, som för övrigt blommar. På en granngård växer den ljusgula. Fin den också.

Ännu med nät runt om sig. Det är magnolian 'Susan'. Fler knoppar än någonsin, fler överlevande grenar, den kommer att bli grön och fin i sommar. Skönt slippa klippa bort torrt i den.

Vi, dvs mest maken, har idag ersatt några frosttorkade thujor i häcken med nya gröna. Beställde några extra, så vi (alltså maken) kommer att ta bort mer av den förskräckliga ligusterhäcken och plantera ner thujor där istället. (Perfekt med regn inatt)

Jag gör så mycket axeln kan. Det senaste med den, är att det enligt röntgenbilderna ligger en benbit emellan övre skulderbladet och axelkulan, något mer än handbenet gick alltså sönder den 10 december. Inte undra på det är så svårt med rörligheten.

Nästa lördag blir det växtmarknad i Torsåker. Jag kommer inte delta i den stora, utan bara här hemma på gården, bara ett par hundra meter därifrån. Vi ska barnvakta den helgen, därför blir min växtmarknad här. Har krukat upp en del, inga stora mängder.

Ha en skön lördagskväll och söndag alla!
/Anette

4 kommentarer:

 1. Ja nog är det den bästa tiden som tänkas kan just nu när allt spricker ut i full blom jag blir så glad och det känns så rogivande att gå bland allt i trädgården
  Ha en skön och fin söndag Hoppas det blir bra i axeln med snart
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Det er faktisk noen ganger en fordel at det er litt kjølig på våren, for da varer blomstringen mye lenger :) Vi ønsker jo alle at det skal bli varmere i været, men for blomstene i hagen er det bare en fordel at det går litt sakte :)
  Min Susan døde i fjor. Den klarte ikke vinteren her. Men jeg har en magnolia som heter 'Leonard Messel', og som har blomstret lenge nå. Men Susan er bare så vakker, og skulle ønske at den hadde overlevd her. Din ser riktig fin ut!
  Tannrot er nydelig nå på denne tiden :)

  God bedring med skulderen!

  Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 3. Vore säkert spännande att gå på din växtmarknad och den stora med för den delen. Synd att det är så långt emellan. Dvärgmandel och luddkörsbär så söta. Du är duktig på frösådder!
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Det är många växter som gynnats av den milda vintern och svala våren med mycket regn, alla liljor t.ex är gigantiska i år :) Min dvärgmandel har jag nu grävt upp och placerat i kruka tills jag vet var jag ska ha den (vill inte ha rotskott i rabatten:)) Blommar gör den i alla fall:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!