torsdag 4 december 2014

Solbacken: Pionlist (7/18)

Vi står vid södra gaveln. Snön tinar bort våren 2006. Det som finns är ganska många småväxta tallar, granar och annat självsått.
Det blev försommar, pioner började växa, en t o m blommade. Med mycket hjälp kom den att få ett namn. Det kan vara näst intill omöjligt att identifiera gamla pioner men den här var speciell,

Upprensning startade och en stenkant hittades. En gammal pionlist hade funnits här, eftersom spåren visade detta.
Nya pioner planterades. Den där gamla rasade itu vid uppgrävningen, det blev väldigt många nya plantor.
Längst ner planterade jag en ros. The Bishop eller L´Evêque som är precis som jag vill ha rosor. Med franskt namn, historia och läcker färg! Svag i grenarna, men jag tycker den är fin ändå.

De första som vaknar på våren är tulpanerna. Försöker koncentrera de till få områden, för här finns hungriga rådjur som använder trädgården som B&B.

I gräsmattan intill täcks marken försommartid av gullvivor, vilket gör att det dröjer innan jag använder gräsklipparen här.







'Couronne d´Or',

/Anette

3 kommentarer:

  1. Vilken maffig ros, helt i min stil. Pionen var inte dålig den heller. Det är så fint att se hur det växer fram i rabattera man jobbar med.
    Ha en bra dag
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Härligt att se hur ett gammalt vackert hus blir omhändertaget med ny färg:) Rosor o pioner kommer ju helt klart till sin rätt:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  3. The Bishop är verkligen bedårande! :)

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du som tittat in lämnar en liten kommentar!